Ідея «об’єднаної Європи»: візія президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн

Автор(и)

  • Дар'я Бабій Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

Європейський Союз; Урсула фон дер Ляєн; персоніфікована політика; європейська політика

Анотація

У роботі досліджено та розкрито питання, як співвідноситься сучасна політика Президентки Європейської Комісії з політикою та ідеєю об’єднаного Європейського Союзу на сучасному етапі. Аналіз в межах цього дослідження передбачає продемонструвати, як сучасні політики Європейського Союзу продовжують та розвивають ідею єдиної Європи у довгостроковій перспективі.

Посилання

Ursula von der Leyen. Political guidelines for the next European Commission 2019–2024. A Union that strives for more. Аgenda for Europe by candidate for President of the European Commission.

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики та права ЄС. Європейські орієнтири – зеленим реформам. Липень-серпень 2019. Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля».

Прихненко М., Бабій Д. Ідея «Об’єднаної Європи» в сучасних реаліях функціонування європейського проекту. Історичні і політологічні дослідження. 2019. № 1(64). С. 60–69.

Рудік О. Порядок денний Європейської Комісії 2019–2024 рр.: нові орієнтири європеїзації / Державне управління та місцеве самоврядування, Національна академія державного управління при Президентові України Дніпропетровський регіональний інститут державного управління, 2019. Вип. 3(42). С. 35–45.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-08-24

Номер

Розділ

Секція 4. Європейські інтеграційні процеси у ХХІ ст.: тенденції, виклики та можливості