Проблематика особистості Еміліано Сапати в інформаційному протистоянні

Автор(и)

  • Михайло Дейнека Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Ключові слова:

свобода; земля; народ; революція

Анотація

Вороги вважали його простим мародером, але Сапату боготворили селяни та городяни як революційного реформатора і героя, його життя надихнуло покоління молодих революціонерів та утворило незліченні легенди про цю неоднозначну постать.
Лідер Мексиканської революції Еміліано Сапата народився 8 серпня 1879 р. в Сан-Мігелі Аненекуїлько, в районі Вілла-де-Аяла в прекрасному штаті Морелос. Він був сином Клеофас Гертруди Салазар та Габріеля Сапати. Еміліано був неспокійним молодим чоловіком, як і всі інші, з раннього віку в школі він цікавився історію своєї країни.

Посилання

Knight А. The Mexican Revolution, Porfirians, Liberals, and Peasants. Cambridge: Cambridge University Press. Vol. 1. 1986. 190 р.

Espinosa А., Arturo F. Guerra y política contra el cuartelazo. La revolución zapatista durante el régimen de Huerta. Estudios de Historia Moderna y Contemporánea de México. México: Instituto de Investigaciones Históricas. 2006. 138 р.

Krauze Е. Mexico: Biography of Power. New York: Harper Collins, 1997. 278 р.

Álvarez S. P. Cronología de la Revolución (1906–1917). México: Instituto Nacional de Estudios Históricos de las Revoluciones de México. 2011. 224 р.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-22

Номер

Розділ

Секція 6. Історія в інформаційному протистоянні