Відносини України та Польщі

Автор(и)

  • Ольга Зеленська Приватне акціонерне товариство «Вищий навчальний заклад “Міжрегіональна Академія управління персоналом”»

Ключові слова:

Україна; Польща; відносини

Анотація

Відносини України та Польщі почалися з моменту визнання незалежності України 2 грудня 1991 р. Польща стала першою країною у світі, яка визнала нашу державу незалежною та суверенною. Пізніше, 18 травня 1992 р., у Варшаві був підписаний договір між країнами про добросусідство, дружбу та співробітництво. Договір передбачає співпрацю в різних галузях: політичній, культурній, торговельній, гуманітарній, безпековій, військовій та низці інших. Це був успіх для обох сторін, і пізніше польсько-українські відносини стали зразком у діапазоні регіону. Керівні органи Польщі заявили, що партнерство з Україною є одним із пріоритетів зовнішньої політики Польщі.

Посилання

Політичні відносини між Україною та Польщею. Посольство України в Республіці Польща. URL: https://poland.mfa.gov.ua/spivrobitnictvo/228-politichni-vidnosini-mizh-ukrajinojutapolyshheju

Договір про співробітництво Центрального статистичного управління Республіки Польща та Міністерства статистики України. 22.02.1994. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/ show/616_038#Text

Мякушко С., Мирончук А. Стан та перспективи українсько-польського міжакадемічного співробітництва. Україна і Польща – стратегічне партнерство. Історія. Сьогодення. Майбутнє. Київ: Видавництво Українського фітосоціологічного центру, 2002. С. 258–264.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-22

Номер

Розділ

Секція 7. Україна та Польща: досвіди сусідства