Історіографія та джерельна база досліджень життя і діяльності Якова Гальчевського

Автор(и)

  • Денис Шатковський Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

історіографія, дослідник, історик, Гальчевський, Українська революція

Анотація

Яків Гальчевський – одна з найвідоміших та видатних особистостей доби Української революції на Вінниччині. Він присвятив своє життя боротьбі за національну свободу та незалежність України. Його внесок у розвиток української культури та національну ідею важливий і значний. Очевидно, що його життєвий шлях є цікавою й актуальною темою для дослідження.

Посилання

Байдич В. Г. Виставкова діяльність Державного архіву Хмельницької області у 2012– 2018 рр. Хмельницькі краєзнавчі студії: науково-краєзнавчий збірник / редкол.: Л. В. Баженов (голова), Ю. І. Блажевич (співголова), С. М. Єсюнін (відп. секр.) та ін. ФОП Стрихар А. М. Вип. 14. С. 29–37.

Байдич В. Г. Життя та діяльність Якова Гальчевсього в архівних документах. Хмельницькі краєзнавчі студії: науково-краєзнавчий збірник / редкол.: Л. В. Баженов (голова), Ю. І. Блажевич (співголова), С. М. Єсюнін (відп. секр.) та ін. ФОП Стрихар А. М. 2018. Вип. 13. С. 36–40.

Завальнюк К. Провісники волі. Літин: Літинська рай. друкарня, 2005. С. 40–41.

Завальнюк К., Стецюк Т. Яків Гальчевський у документах епохи. Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2012. 224 с.

Подвижник української ідеї: до 120-річчя від дня народження Я. В. Гальчевського: довід.-бібліогр. вид. / Упр. культури, національностей та релігій Хмельниц. облдержадмін.; Культурол. т-во ім. Я. Гальчевського; ХОУНБ ім. М. Островського. Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори 2006», 2014. 32 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-28

Номер

Розділ

Секція 7. Роль особистості в історії та сучасних міжнародних відносинах