Сучасні тенденції міграції українських сімей до Німеччини.

Автор(и)

  • Анна Шкодич

Ключові слова:

міграція, інститут сім’ї, Німеччина, українські сім’ї

Анотація

У статті досліджуються міграційні процеси українських сімей до Німеччини з урахуванням сучасного стану міграційної кризи в Європі. Здійснено спробу охарактеризувати важливість інституту сім’ї у міграційних процесах з України, оскільки в умовах глобалізації та права на вільне пересування питання міграції залишається актуальним. Сім’ї є повноправними одиницями сучасного суспільства, яке формує нове бачення та розуміння світу мігрантів. Дослідження доводить те, що українські мігранти є вагомою складовою німецького суспільства.

Посилання

Державна служба зайнятості України. URL: https://www.dcz.gov.ua

Економічна активність населення України 2018. Статистичний збірник / Державна служба статистики України. Київ, 2019.

Мінфін. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/labour/salary/average/

Правове регулювання переміщень населення (міграції, депортації, трансфери, проблеми біженців) історія і сучасність. Матеріали п’ятої всеукраїнської науковотеоретичної інтернет-конференції. Львів, 2016.

Ровенчак О. Визначення та класифікації міграцій: наближення до операційних понять. Політичний менеджмент. 2006. № 2. C. 127–127.

Фітісова А., Солодько А. Українці просять притулок у ЄС: справді біженці чи економічні мігранти? URL: https://cedos.org.ua/uk/articles/ukraintsi-prosiat-prytulok-u-yesspravdi-bizhentsi-chy-ekonomichni-mihranty

Organization for Economic Co-operation and Development URL: https://www.oecd.org/germany/bytopic/internationalmigration/

Statista. URL: https://de.statista.com/statistik/daten/studie/370558/umfrage/monatlichenettoloehne-und-geha

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 2. Регіональні трансформації та зростання міжнародної конфліктності